IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск ще присъства на събитие в Аушвиц за обсъждане на онлайн антисемитизма

Предприемачът вече се е забърквал в скандали, свързани с антисемитизъм

16:02 | 18.01.24 г. 1
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Илон Мъск ще присъства на конференция в Аушвиц, която Европейската еврейска асоциация ще проведе през следващата седмица. Технологичният лидер ще обсъди антисемитизма в онлайн пространството, гласи покана, изпратена от организаторите, пише Bloomberg.

По време на дискусия на живо с председателя на асоциацията, проведена в социалната мрежа на Мъск X, лидерът на Tesla се съгласил да посети концентрационния лагер, управляван от нацистка Германия, писа през септември Jerusalem Post.

По това време Мъск водеше ескалиращ спор с Лигата за борба с клеветата (ADL) – еврейска група за граждански права, която той обвинява в удар по приходите от реклама на X. ADL, която е неправителствена организация, бореща се с антисемитизма, заедно с други наблюдатели на гражданските права подчертаха увеличаването на екстремисткото съдържание в социалната мрежа, след като Мъск пое управлението ѝ в края на 2022 г. и уволни голяма част от служителите.

През ноември Мъск се забърка в още проблеми, след като антисемитското съдържание в X се засили, а това накара редица рекламодатели, включително Apple и Walt Disney, да се оттеглят от платформата. По-късно същия месец той отлетя за Израел, където на 7 октомври ислямската въоръжена групировка „Хамас“ уби около 1200 души при атака.

Главният изпълнителен директор на Tesla ще разговаря с десния медиен предприемач Бен Шапиро на 22 януари, разкрива поканата. Събитието ще включва симпозиум в Краков, Полша, и церемония в Аушвиц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 18.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още