IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electronic Arts ще пусне игра за Iron Man и други герои на Marvel

Супергероите се превърнаха в особено привлекателни за гейминг студиата по света

14:23 | 01.11.22 г.
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Electronic Arts ще пусне игра за Iron Man (Железния човек) и поне още две други екшън приключенски заглавия, свързани с герои от вселената на Marvel, съгласно сделка, обявена от гейминг компанията, предава Ройтерс.

Играта за Iron Man ще включва оригинален сценарий, базиран на историята на въображаемия милиардер Тони Старк, изигран от холивудския актьор Робърт Дауни-джуниър в популярния франчайз от филми за супергероя.

EA и преди си е партнирала със собственика на Marvel – Walt Disney, по разработката на мобилни игри, такива за компютър и конзолни заглавия, базирани на филмовата поредица „Междузвездни войни“.

Базираната в Калифорния Electronic Arts се присъединява към редица други големи компании от сектора, които се насочиха към игри за супергерои. Activision Blizzard пусна игри за Спайдърмен, а Warner Bros Interactive Entertainment разработи игри, базирани на Батман на DC.

Залогът на EA с новите игри беше обявен в момент, в който разработчикът на игри се бори със забавяне на търсенето от пиковете, достигнати по време на пандемията. По-рано през август компанията прогнозира тримесечни приходи под очакванията на анализаторите.

Гигантът трябва да обяви тримесечните си резултати по-късно днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 01.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още