IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Витоша Венчър“ инвестира 950 хил. евро в пет стартъпа

Dynamic Pricing AI, Agriniser, Fly The Earth Technologies, youBhappy и Brain Foods влизат в портфолиото на фонда 

13:01 | 28.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Екипът на "Витоша Венчър Партнърс". Снимка: Фонда
Екипът на "Витоша Венчър Партнърс". Снимка: Фонда

Българската компания „Витоша Венчър Партнърс“ е инвестирала 950 хил. евро в пет иновативни местни стартиращи предприятия.  

„Щастливи сме да обявим, че „Витоша“ наскоро приключи пет нови инвестиции в обещаващи стартъпа с амбициозни цели в съответните им индустрии. Ние приветстваме с добре дошли Dynamic Pricing AI, Agriniser, Fly The Earth Technologies, youBhappy и Brain Foods в нашето портфолио", написа компанията в своя профил в LinkedIn.

От общата сума „Витоша Венчър“ е инвестирала 400 хил. евро в Dynamic Pricing, компания, която е създала софтуер за електронна търговия, осигуряващ автоматизирано управление на ценообразуването и отстъпките. Компанията ще използва средствата, за да разшири дейността си чрез добавяне на нови клиенти и разработване на нови функционалности на своя продукт.

200 хил. евро са вложени в Agriniser, цифров пазар за търговия със зърно. Компанията ще използва средствата, за да разшири екипа си, да подобри своя продукт и да разшири дейността си на нови пазари.


50 хил. евро са инвестирани във Fly the Earth, компания за производство на летателно оборудване за професионални спортисти и любители на въздушните спортове. Финансирането ще бъде използвано за разработване на продукти, производство, маркетинг и продажби.

Други 50 хил. евро са вложени в онлайн платформата за маркетинг на съдържание youBhappy - за разширяване на екипа и развитие на платформата на компанията.

Петата инвестиция е в Brain Foods, марка за веган здравословни закуски. Компанията ще използва инвестицията от 250 хил. евро за разработване на нови продукти, достигане на масово производство и навлизане на нови пазари.

„Витоша Венчър Партнърс“ е фонд за рисков капитал с капитал на стойност 26 млн. евро, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове в рамките на Оперативната програма за Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 и се управлява от Фонда на фондовете в България.

Освен че инвестира, фондът провежда своята акселераторска програма Accelerate By Vitosha за десет български компании. Програмата включва 3-месечна програма с менторски сесии и семинари с професионалисти от бранша в допълнение към финансовата подкрепа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 28.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още