IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Журито на Founders Today избира шестимата финалисти

Предприемачите ще получат менторски сесии с успешни бизнес лидери на 28 септември

12:18 | 07.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Журито на Founders Today избира шестимата финалисти

Приключи първи етап от конкурса Founders Today, в който създатели на стартиращи компании подаваха своите кандидатури за възможността да спечелят пакети за реклама в каналите на Investor Media Group, ексклузивна менторска сесия, участие в следващата акселераторска програма на The Founder Institute и coworking пространство за 2 месеца, осигурено от Betahaus Sofia. Само шестима находчиви и талантливи предприемачи, от многобройните заявили участие, ще бъдат избрани да продължат във финалния етап на надпреварата, а селекцията ще направи екип от изявени имена в предприемаческата общност и бизнеса.

Председател на експертното жури на предприемаческия проект, организиран от водещия икономически сайт Investor.bg, е Георги Пенев, директор и клъстер мениджър на най-големия FinTech клъстер в региона на Централна и Източна Европа "Българска финтех асоциация" (БФА). Румен Илиев, партньор във фонда за рисков капитал Лончхъб Венчърс, Ина Илиева, юридически експерт и директор Правно обслужване в "МФГ Инвест" АД, и доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса, също са част от специалистите, които заедно ще изберат най-отличилите се участници. Представители в комисията са и главният редактор на Investor.bg Десислава Попова, Ивайло Иванов - директор на Founder Institute Eastern Europe, Георги Цонев - директор Инвестиционно банкиране на УниКредит Булбанк, Бойко Таков - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, и Иван Церовски - член на УС и изпълнителен директор на Българска банка за развитие.

Финалистите във Founders Today ще получат участие в менторска сесия с успешен български предприемач по време на събитието на 28 септември в "Интер Експо Център". Кои са шестимата печеливши ще бъде обявено след решението на журито, а желаещите да проследят разговорите на живо могат да заявят своето присъствие, като се регистрират в страницата на събитието – Investor Media PRO.

Генерални партньори на Founders Today са УниКредит Булбанк и MFG.

Основни партньори са Българската банка за развитие и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Събитието се организира с подкрепата на Българска фондова борса, Concord Asset Management, Devin Изворна, Inter Expo Center, Винарна Ловико Сухиндол, Mascaret и J Point +.

Институционални партньори са Българската стартъп асоциация (BESCO), Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска финтех асоциация, The Founder Institute, Entrepreneurs Night Out, 9Academy, Френско-българската търговска и индустриална камара, CEED Bulgaria, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Betahaus Sofia. 

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Bloomberg Businessweek Bg, сп. BusinessGlobal, HiComm и The Recursive.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 07.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още