IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson ще съкрати 1400 служители в Швеция

Компанията може да заложи на подобни ходове и в други пазари

18:52 | 20.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Шведският производител на мрежово оборудване Ericsson обяви, че планира да намали броя на служителите на вътрешния си пазар с 1400 след преговори със синдикатите. Това се случва в момент, в който гигантът полага усилия да свие разходите си, пише Mobile World Live.

В изявление Ericsson посочи, че възнамерява да заложи на доброволна програма за оттегляне след приключване на преговорите със синдикатите за това как да подходи към съкращенията на работни места.

„Намаляването на броя на служителите никога не е лесно и ние ще се справим с това с най-голямо уважение и професионализъм. Допълнителни подробности винаги ще бъдат съобщавани първо на съответния персонал“, твърди компанията.

Според уебсайта на Ericsson тя има 14 500 служители в Швеция, което означава, че съкратените ще се равняват на 10% от работната ѝ сила в страната.

Съкращенията на работници са част от по-голяма програма за намаляване на разходите, която е насочена и към други области, включително ограничаване използването на консултанти и оптимизиране на процесите. През декември 2022 г. гигантът разкри, че планира да свие разходите си с 9 млрд. крони (809.6 млн. долара) до края на 2023 г.

След като Ericsson потвърди съкращенията, Ройтерс заяви, че през следващите дни се очаква да бъдат обявени още, като те ще засегнат няколко хиляди работни места на други пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 20.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още