IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виртуалният асистент на А1 АВА отговаря за секунди

Базиран на изкуствен интелект, чатботът пести време на клиентите, като им съдейства с информация и съвети по над 200 теми

11:21 | 07.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Илюстрация: А1 България
Илюстрация: А1 България

Клиентите на А1 вече разполагат с още един начин, по който могат да се свържат с представител на компанията и да получат информация и съдействие - АВА (А1 Виртуален Асистент). Чатботът обслужва неограничен брой клиенти едновременно и по различни теми, без това да води до изчакване. Благодарение на технологии с изкуствен интелект (AI), АВА се обучава и самоусъвършенства чрез реални примери от разговорите с потребителите. Тя общува с клиентите на български език, а речниковият ѝ запас надвишава 15 000 думи.

На този етап иновативният виртуален асистент съдейства незабавно с отговори по често повтарящи се запитвания и проблеми. Сред топ темите, по които АВА може да помага, са роуминг съвети и препоръка за подходящ план при пътуване, технически въпроси и затруднения с мобилни и фиксирани услуги, информация за договори, текущи сметки, начини на плащане, лимити и кодове за оторизация, както и въпроси, свързани с достъпа до Моят А1. 

Чатботът има познания и за всички продукти и услуги от А1, предлагани на частни клиенти, включително A1 Xplore TV Go, Net box, застраховки, А1 клуб, A1 Wallet, Musicall, e-винетки, е-билет за градски транспорт, PUKкод и други. За по-комплексни запитвания и проверки АВА пренасочва разговора към чат с дежурен сътрудник. 

Виртуалният асистент обслужва над 1500 клиента дневно и броят се удвоява на всеки няколко месеца, тъй като потребителите се връщат повторно и харесват бързината, качеството и краткостта в отговорите. АВА продължава да се „учи“ на нови думи, изрази и теми, по които да помага. С увеличаване на броя хора, с които разговаря, точността на отговорите и функционалността на АВА нарастват непрекъснато. Паралелно за обогатяване на знанията на АВА се грижи и от екип от експерти. Потребителите могат да се свържат с АВА, като кликнат върху иконата в долния десен ъгъл на продуктовата страница на A1.bg и А1 Помощник. 

Последна актуализация: 11:23 | 07.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още
Финанси виж още