IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile US съкращава 5000 работни места

Предлагането на по-евтини планове натежава на разходите на телекома

14:00 | 25.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Yuki Iwamura/Bloomberg
Снимка: Yuki Iwamura/Bloomberg

Американският телеком T-Mobile US обяви, че ще намали работната си сила със 7%, като съкрати 5000 служители в САЩ, докато операторът се бори с повишаващите се разходи за привличането на нови абонати на един конкурентен пазар, пише CNBC.

Телекомът пое лъвския пай от абонатите, търсещи евтини планове през последните три тримесечия, залагайки на пакети с отстъпка, но това оказа негативно влияние върху T-Mobile.

„Това, което е необходимо за привличане и задържане на клиенти, е значително по-скъпо, отколкото беше само преди няколко тримесечия“, коментира главният изпълнителен директор Майк Сиверт в имейл до служителите.

Съкращенията на работни места през следващите пет седмици ще бъдат насочени към корпоративни и бек-офис роли, както и към някои технологични работни места, посочва той, допълвайки, че отделите за търговия на дребно и грижа за потребителите няма да бъдат засегнати.

Операторът очаква такси преди данъци от около 450 млн. долара през третото тримесечие.

През юли T-Mobile каза, че очаква абонатите на мобилните ѝ услуги да се увеличат в диапазона 5,6 млн. до 5,9 млн.

Сиверт каза, че някои области на бизнеса ще прилагат по-централизирани модели на работа, за да подобрят ефективността си и да спестят разходи.

През юли конкурентът AT&T също разшири плана си за свиване на разходите до 2 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 25.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от IT и телекомуникации виж още

Коментари

Финанси виж още