IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама руски военни ръководители са били убити при сраженията за Бахмут

Нападенията на украинските сили през последните 24 часа не са успели да пробият руската отбрана на Бахмут, съобщи руското военно министерство

18:03 | 14.05.23 г. 2
Снимка: EPA/БГНЕС
Снимка: EPA/БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи в неделя, че двама от военните му командири са били убити в Източна Украйна, след като силите на Киев са възобновили усилията си да пробият руската отбрана на Бахмут, предава Ройтерс.

На ежедневен брифинг министерството съобщи, че командир Вячеслав Макаров от четвърта мотострелкова бригада и заместник-командирът Евгений Бровко от армейския корпус по военно-политическата работа са били убити в опита за отблъскване на украинските нападения.

Министерството уточни, че Макаров, който ръководеше войските от фронтовата линия, и Бровко „загинаха героично, след като получиха множество осколъчни наранявания“. Министерството на отбраната рядко съобщава за смъртта на военни командири на ежедневните си брифинги.

То информира още, че украинските сили са предприели нападения на север и юг от Бахмут през последните 24 часа, но те не са успели да пробият руската отбрана. „Всички атаки от отряди на украинските въоръжени сили са отблъснати“, допълни министерството.

Ройтерс не е могла да установи независимо достоверността на съобщенията на министерството.

Нито украинските, нито руските сили успяват да установят пълен контрол над града въпреки продължаващите месеци военни действия, които нанасят тежки загуби и на двете страни.

В петък Москва призна, че силите ѝ са се оттеглили северно от Бахмут заради зачестили украинските нападения, но Киев омаловажи твърденията, че огромната и планирана от дълго време контраофанзива официално е започнала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 14.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

2
rate up comment 25 rate down comment 32
zelka007
преди 10 месеца
До: Импeраторът ... е да , ама пуста лакомия за санитарен фаянс ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 32
Импeраторът
преди 10 месеца
Ако не бяха ходили неканени гости щяха да са живи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още