IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камарата на представителите в САЩ одобри дълго отлаганата военна помощ за Украйна

Подкрепена беше и продажбата на замразени руски авоари, с цел генериране на приходи за Украйна

11:12 | 22.04.24 г.

С 311 гласа "за" и 112 "против" Камарата на представителите на американския Конгрес одобри дълго отлаганата военна помощ за Украйна. Киев ще получи 61 млрд. долара - подкрепа, без която западни лидери, а също и украинският президент Зеленски, вярват, че Украйна не може да спечели войната с Русия.

Подкрепена беше и продажбата на замразени руски авоари, с цел генериране на приходи за Украйна. Заявката на Белия дом е помощта за Украйна да бъде изпратена възможно най-скоро.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства гласуването в Камарата на представителите на САЩ, като каза, че то ще "спаси хиляди и хиляди животи".

Кремъл очаквано разкритикува приемането на новия пакет с помощ за Киев, като заяви, че това ще "обогати" САЩ, а в Украйна ще доведе до повече смърт.

Конгресът одобри и пакет на стойност 8 млрд. долара за Тайван, с цел сдържане на Китай, както и 26,4 млрд. долара помощ за Израел.

Конгресмените гласуваха и "за" закон, който предвижда забраната на употребата на приложението "TikTok" в Съединените щати, ако то остане собственост на китайската компания ByteDance.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 22.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още