IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Главчев поема и поста на служебен външен министър

Румен Радев освобождава Стефан Димитров от длъжността

13:59 | 22.04.24 г.

С указа за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев държавният глава Румен Радев освобождава Стефан Димитров от длъжността служебен министър на външните работи, а Кирил Вътев - от длъжността служебен министър на земеделието и храните. По-рано днес от Министерския съвет съвет съобщиха, че Димитър Главчев е изпратил писмено предложение до държавния глава за промени в състава на служебния кабинет.

При израелски въздушни удари през нощта са загинали 24 палестинци в южния град Рафах в Газа, съобщи Министерството на здравеопазването в палестинската територия.

От министерството посочват, че двата въздушни удара в нощта на неделя срещу понеделник са били насочени срещу две къщи в Рафах, най-южния град на Газа на границата с Египет. Министерството, както и местни източници, съобщават, че повечето от загиналите са жени и деца. Повече от 1 милион жители на Газа са се подслонили в малкия град, след като са напуснали домовете си след началото на израелската офанзива през октомври.

Израел сигнализира, че планира сухопътна операция в града, за да унищожи няколко хиляди бойци на "Хамас" и някои от неговите лидери, които се крият там, на фона на нарастващите опасения за безопасността на разселените цивилни граждани.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 22.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още