IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ настояват за примирие в Газа

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще увеличи усилията си за постигане на примирие в Газа по време на срещи в Близкия изток

14:11 | 29.04.24 г.

САЩ настояват за примирие в Газа и освобождаване на заложници. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще увеличи усилията си за постигане на примирие в Газа по време на срещите в Близкия изток, които започват в понеделник.

Това може да се окаже последен шанс да убеди Израел да отмени атаката срещу граничния град Рафах.

Белият дом заяви в неделя, че Израел се е съгласил да изслуша неговите опасения. Израел "ни увери, че няма да влезе в Рафах, докато не получим възможност наистина да споделим нашите гледни точки и нашите опасения с тях", заяви Джон Кърби, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Според изявление на Белия дом Байдън и израелският министър-председател Бенямин Нетаняху са направили преглед на преговорите за освобождаване на заложници и прекратяване на огъня в Газа по време на разговор в неделя. Байдън "потвърди ясната си позиция" относно Рафах.

"Ако има сделка, ще преустановим операцията" в Рафах, заяви израелският министър на външните работи Израел Кац пред Канал 12 в събота, въпреки че израелските военни продължиха да извършват подготовка за офанзива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 29.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още