IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски: Русия е спряна от първата отбранителна линия на Харков

По думите му украинските войски вече разполагат с достатъчно артилерийски снаряди

15:40 | 17.05.24 г.

Русия е спряна от първата отбранителна линия на Харков, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. Миналата седмица руската атака на нов фронт в североизточната част на Украйна достигна до 10 км, преди да бъде спряна от първата отбранителна линия на Киев в Харковска област, заяви Зеленски.

По думите му украинските войски вече разполагат с достатъчно артилерийски снаряди и призова съюзниците да позволят на Киев да използва западни оръжия за нанасяне на удари на територията на Русия. Нападението, подпомогнато от господството във въздуха, е насочено към град Вовчанск. Украйна е изградила три укрепени отбранителни линии по протежение на линията на съприкосновение.

Третата, най-укрепена, включва бетонни конструкции."Нашите отбранителни сили стабилизираха руснаците в районите, в които се намират", заяви президентът пред репортери на брифинг вчера вечерта. "Най-дълбоката точка на настъплението им е на 10 км. В някои райони нямаше никакво настъпление."Киев спешно изпрати подкрепления в региона в опит да неутрализира най-голямото сухопътно навлизане на Русия от 2022 г. насам, което последва седмици на засилени въздушни удари с плаващи бомби и балистични ракети.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 17.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още