IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световните борси ще отбележат ръст от 7 до 10% през 2004 г.

09:56 | 28.11.03 г.
Автор - снимка
Създател
Световните борси ще отбележат ръст от 7 до 10% през 2004 г.
През 2004 г. световните борси ще отбележат ръст от 7 до 10%, благодарение на подобряването на икономическата ситуация в глобален мащаб, заяви инвестиционният директор на Fortis Investments Уилям Де Вижълдър.

Посоката на световните фондови пазари “ще бъдат управлявана главно от печалбите на компаниите, а не толкова от ликвидността на финансовите потоци или от степента на готовност на инвеститорите да поемат риск”, уточнява той.

Съветът на Fortis към борсовите играчи е да разпределят книжата в портфейла си в съотношение 53% акции срещу 47% облигации.

В Европа “ръстът ще бъде подпомогнат главно от увеличения размер на инвестициите и повишената консумация, като ще достигне средно 2,2%, срещу очакван ръст от 0,7% за 2003 г., обяснява Де Вижълдър.

Fortis гледа по-опимистично на компаниите с малка пазарна капитализация, тъй като те са били с по-добри резултати от големите компании по време на преходните периоди за икономиката в миналото.

Сред факторите, които биха могли да нарушат положителното развитие на световните пазари, Fortis изрежда геополитическите рискове, евентуалното падане на долара, както и резки промени на климата в Китай.

Fortis Investments е водеща международна компания в областта на управлението на финансови активи.

Компанията има 14 ключови инвестиционни центрове в Бостън, Брюксел, Лондон, Люксембург, Париж и др. и управлява активи на обща стойност 76.2 млрд. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още