IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият джип на Saab застрашава позициите на Porsche Cayenne

12:07 | 14.04.04 г.
Автор - снимка
Създател
Първият джип на Saab застрашава позициите на Porsche Cayenne






Шведският автомобилостроител Saab Automobile представи своя пръв джип на Автосалона в Ню Йорк.

Saab 9-7X е първият високопроходим автомобил, който компанията пуска на пазара. Атрактивният модел, излизащ на пазара през 2005 г., ще влезе в пряка конкуренция с Porsche Cayenne, Mercedes M и BMW X5.

Saab 9-7X е разработен на основата на модела Chevrolet TrailBlazer, но дизайнът е характерен за автомобилите на шведската марка.

До решението за производството на високопроходимия автомобил се е стигнало, след като 30% от клиентите на Saab са заявили, че биха си купили подобен модел, обясни Майкъл Мауер, изпълнителен директор по дизайна в Saab Automobile, който е част от американския гигант General Motors.

Цената на модела ще бъде между 37 000 и 45 000 долара.

Серийният SAAB 9-7 ще бъде обзаведен с 4,2-литров 6-цилиндров двигател с максимална мощност 275 конски сили, а другият избор ще бъде 8-цилиндров 5,3-литров двигател с максимална мощност 300 конски сили. Джипът ще бъде със задвижване на всички колела, последно поколение All Mode 4x4.

SAAB 9-7 ще бъде натоварен с най-различни екстри, като бутон за автоматично запалване, триточкови предпазни колани, датчици за налягането на въздуха във всяка гума, спирачна антиблокираща система и система за контрол на сцеплението на гумите с пътя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още