IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2 млрд. долара загуба отчита Delta Airlines за тримесечието

10:36 | 20.07.04 г.
Автор - снимка
Създател
2 млрд. долара загуба отчита Delta Airlines за тримесечието
Delta Airlines, третата по големина американска авиокомпания, обяви загуба от 1,96 млрд. долара за второто тримесечие на 2004 г., срещу печалба от 184 млн. долара за същото тримесечие година по-рано. Ако не се взима предвид обаче федералната помощ, която компанията получи през миналата година, резултатът на авиопревозвача за второто тримесечие на 2003 г. също е бил отрицателен, като загубата е била в размер на 237 млн. долара.

Оборотът на Delta Airlines за изминалите три месеца нараства до 3,9 млрд. долара, срещу 3,4 млрд. за същото тримесечие на миналата година.

През последните три години американската компания търпи сериозни финансови трудности, като съкрати близо 16 000 свои служители. В момента превозвачът изплаща огромни суми за обезщетения и е заплашен от фалит, ако не постигне споразумение с уволнените си пилоти за разсрочване на дължимите плащания.

Запитан за коментар по случая, говорителят на Delta Airlines заявява, че би категоризирал подобна информация като “слух, който не би искал да коментира, докато не се вземе конкретно решение по въпроса, за да се избегнат спекулации”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още