IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрия се стреми да запази дяла си от 25% в Telekom Austria

11:09 | 27.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Австрия се стреми да запази дяла си от 25% в Telekom Austria
Австрийската агенция за приватизация OeIAG иска последните 25%, които все още притежава в Telekom Austria, да останат в австрийски ръце, което може да попречи на евентуална приватизация на оператора, съобщава президентът на агенцията Петер Микаелис.

В интервю за всекидневника Krone Микаелис уточнява, че иска или продажбата на този дял на група институционални инвеститори, или формирането на синдикат между OeIAG и дългосрочен международен финансов инвеститор. Тези две възможности ще бъдат разгледани от агенцията през 2005 г.

Силен натиск се оказва в момента върху австрийското правителството с цел държавата да си запази този последен дял, особено след като проект за продажбата на дела на Swisscom не беше одобрен заради несъгласие от политическите среди.

Основните опасения на противниците на продажбата са, че ще бъдат закрити хиляди работни места.

В началото на декември Telekom Austria официално обяви, че е спечелил ексклузивните права за закупуване на МобилТел. Споразумението оценява българския оператор на 1,6 млрд. евро, като сделката може да бъде сключена до края на 2005 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още