IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОПЕК увеличи дневното си производство до 30,4 млн. барела

Остават отворени вратите за обсъждането на бъдещо увеличение на квотите на следващото събрание на организацията, предвидено за 19 септември във Виена

13:57 | 09.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
ОПЕК увеличи дневното си производство до 30,4 млн. барела

Дневното производство на ОПЕК се е повишило с 300 000 барела на ден през последните две седмица без да има увеличаване на производствените квоти, въпреки че такава възможност не се отхвърля, съобщават от организацията.

Така реалното производство на картела възлиза на 30,4 млн. барела петрол на ден, уточняват от ОПЕК.

Не е взето никакво ново решение за обсъжданата през юни възможност за ново увеличение на дневното производство с 500 000 барела.

ОПЕК наблюдава рязкото повишение на цената на петрола и организацията прави това, което е необходимо в подобна ситуация, като увеличава реалното производство, тъй като това е наша отговорност“, допълват още от картела.

Остават отворени вратите за обсъждането на бъдещо увеличение на квотите на следващото събрание на организацията, предвидено за 19 септември във Виена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още