IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank получи пълен лиценз за опериране в Китай

Сред основните дейности на банката ще бъдат инвестиционното банкиране и обслужването на фирми

15:36 | 02.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank получи пълен лиценз за опериране в Китай
От днес най-голямата банка в Германия – Deutsche Bank, разполага със собствено подразделение в Китай. Дъщерното формирование на институцията е придобило пълен лиценз за опериране като местна банка от китайските власти, което ще помогне за избягването на редица ограничения, прилагани за чуждите банки, предава немският вестник FAZ.

Deutsche Bank China е получила правото да извършва операции в китайската парична единица и ще има достъп до местния пазар на депозити. Банката разполага със собствен капитал в размер на 2,85 млрд. юана (266 млн. евро), като от този момент в нея се вливат досегашните филиали в Пекин, Шанхай и Гуанджоу. Все пак Deutsche Bank запазва един от филиалите си в Шанхай самостоятелен, като целта е с него да бъдат обслужвани сделките с чужди валути.

Сред основните дейности на банката ще бъдат инвестиционното банкиране и обслужването на фирми. Това е поредната стъпка на немската финансова институция на китайския пазар, като към този момент Deutsche Bank разполага с дял от 10 на сто в Huaxia-Bank, с която има и съвместно подразделение за кредитни карти.

От големите международни банки със свои лицензирани подразделения в Китай присъстват още HSBC, Citigroup и др.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още