IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С такси в рецесията: Платете, колкото прецените

Досега никой не е измамил 46-годишния американец Ерик Хейгън, измислил необичайната "тарифа" за превоз

10:57 | 03.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
С такси в рецесията: Платете, колкото прецените

Шофьор на такси в американския щат Върмонт предлага на клиентите си да платят, колкото преценят, опитвайки се по този начин да се справи с рецесията, пише Burlington Free Press.

На задното стъкло на таксито на 46-годишния Ерик Хейгън има надпис „Плати колкото искаш“.

По собствените му думи досега никой не му е платил по-малко, отколкото е струвало пътуването.

Хейгън, който работи на пълен щат в Червения кръст в град Бърлингтън, измислил бизнес модела през юни. През първата половина на юли по-често получавал въпроси, отколкото заплащане. Хората идвали и го питали дали надписът е истина, а той им отговарял положително и им давал визитната си картичка.

“Две седмици по-късно бизнесът наистина започна да потръгва. Клиентите са такива – първо са любопитни, а после започват да се доверяват. Аз пък имам доверие, че те ще бъдат честни. Може би точно от това имат нужда хората в момента”, разказва Хейгън.

През 90-те години на миналия век той е работил на нюйоркската фондова борса за компаниите Putnam Investments и Bombardier Capital (сега GE Commercial Finance), което, по думите му, го е научило да търси различни начини за правене на бизнес.

За редовните клиенти на Хейгън всяко седмо пътуване е безплатно, стига да е в границите на окръг Читъндън, чийто административен център е Бърлингтън. Освен това той предлага минерална вода и безалкохолни напитки на пътниците си.

Хейгън разказва още, че досега не е имал проблеми с други таксиметрови шофьори.

За двете седмици от средата на юли насам Хейгън е спечелил около 600 долара, като кара таксито от четвъртък вечерта до неделя.

В повечето случаи му плащат в брой, но веднъж е получил от музикант новоиздаден диск, а друг път – карта за пазаруване в супермаркет, в която имало 10 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още