IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хибридната работа навлиза в трето измерение

На дневен ред е третото пространство – нещо между офиса и дома

21:40 | 18.03.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Съоръженията включват индивидуални бюра, частни кабини за разговори и заседателни зали - има кафе, работа в мрежа с местни професионалисти и WiFi, който работи. Струва 25 паунда на ден или 150 на месец.

Кой използва тези пространства? Освен очевидните кандидати като фрийлансерите и основатели на собствен бизнес, някои хора искат да имат няколко дни пауза от пътуването до работното място или може да искат достъп до професионално пространство, за да избягат от децата или съквартирантите си.

Изглежда, че третото пространство се вписва добре в това как хибридната работа се развива и оформя новия офис пейзаж в големите градове. Когато говоря с хора от сектора на търговските имоти, централизацията изглежда е основната им цел. За да привлекат работниците обратно, фирмите избират висок клас, централно разположени офис пространства със или близо до фитнес зали, кафенета и ресторанти. Но тъй като завръщането в офиса набира скорост, изглежда, че много работници ще бъдат там само за част от работната си седмица.

Много служители в момента плащат за третото пространство, но това е разход, който може да стане част от пакетите за обезщетения на служителите, тъй като организациите се фокусират върху задържането на персонала през 2022 г. и след това.

Това, че подобна услуга може да се предлага като екстра, е много показателно, добавя проф. Кейбъл. „За мен това означава добавена стойност, полза, усещането е, че „ми се има доверие и имам свободата да дам най-доброто от себе си.“

Филп вярва, че предлагането на гъвкаво работно пространство като екстра „е доста малка инвестиция за работодателите спрямо това, което получават“.

Работата на ново място може да повиши мотивацията и производителността, тъй като разчупва рутината. Изследванията показват, че частта от нашия мозък, която регулира мотивацията, реагира по-добре на новостите, отколкото на познатото, така че дори лъскав централен офис може потенциално да намали производителността, ако прекарвате твърде много време в него (да не говорим за пътуването дотам).

Третото пространство предлага свежи перспективи и ако обслужва специално работниците, тогава ще можете да се съсредоточите в тиха част или да говорите с хората, които срещате там – така се ражда сътрудничеството.

Имам само 30 минути пеша до офиса, но ако до дома ми има готино гъвкаво работно пространство, бих била изкушена - особено ако кафето е добро и работодателят ми плаща сметката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Ето, нещата стъпка по стъпка се връщат по местата. Стана ясно, че отвкъщи не става, сега ще видите, че и от кафенетата не става и...ще навлезе в четвърто измерение - обратно в офиса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още