IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последиците от Брекзит изплуват

Британският народ осъзнава, че е бил заблуден

09:17 | 26.06.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Борис Джонсън. <em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Борис Джонсън. Снимка: Bloomberg

Изненадата не трябва да е, че римейнърите се прегрупират, а това, че ни отне толкова време. Британците осъзнават, че са били омотани от лъжи. Никога нямаше да има компенсация за загубата на най-близкия ни пазар. Милиони турци никога не бяха напът да наводнят страната ни. Регулациите, които трябваше да ни освободят, досега ни позволяват само да пием бира с корона на бутилката (нещо, което всъщност винаги сме можели да правим). Шест години след референдума имаме предложен правителствен законопроект за бюрокрация в европейски стил. Не можехте да си го представите.

Изследване на вестник Times показва, че отделът на Джейкъб Рийс-Мог тихо се е учетворил като размер. Това може да стане част от най-голямата схема за създаване на работни места в страната, тъй като адвокатите търсят вратички, а счетоводителите измислят схеми за избягване. Многото държавни служители, изпратени от Маргарет Тачър в Брюксел, за да проектират единния пазар, могат да бъдат наети отново, с цел неговото унищожаване.

Регулациите формират структурата, която определя дали хората живеят в зоопарк или в цивилизовано общество. Те са подробни и придирчиви, защото, докато огромното мнозинство от гражданите са порядъчни, почтени хора, едно малко малцинство не са. Държавните служители очакват злоупотреби и се стремят да ги предотвратят, и така и трябва.

Разбира се, премиерът ще отстоява Брекзит. Измислих фразата „Ако Борис си отиде, и Брекзит си отива“. Повече от всеки друг човек той успя да завърши Брекзит - или, по-точно, наполовина. Сега Брекзит трябва да бъде отменен, и колкото по-бързо, толкова по-добре.

Много консерватори знаят това. Време е те да говорят, както направи наскоро Тобайъс Елууд, призовавайки Обединеното кралство да се върне в единния пазар. Няма смисъл да си в политиката, само за да следваш партийна линия. През 1968 г. се разбунтувах срещу моята партия заради нейното противопоставяне на лейбъристкия Закон за расовите отношения. По-скоро, през 2017 г., бях уволнен като съветник на правителството на Тереза ​​Мей, защото исках парламентът да каже мнението си относно законодателството за Брекзит.

Официалният говорител на министър-председателката каза, че подкрепата ми за поправка, която призовава парламентът да има последната дума по сделката за Брекзит, оправдава уволнението ми.

Брекзит беше постигнат от малка група, която никога не се отказа, използвайки всяко оплакване и заблуждавайки голям брой хора да повярват, че нашите проблеми са по вина на някой друг. Чужденци, Брюксел, държавни служители, имигранти - пръстът беше насочен навсякъде.

Историята се състои от по-големи въпроси: национална гордост; нашето място в света. За тях си струва да се борим, а не за този премиер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
V.At.
преди 1 година
Очевидно не е Петър Нейков, тъй като не ми се вярва да е бил в продължение на 17 години министър в кабинат на торите?Щеше да е добре поне да го беше прочел и преразказал, ама май не е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
Добра статия, но .. Кой е автора? .. редно е да се напише
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
deant
преди 1 година
ами в крайна сметка осъзнават, че трябва да постигнат и защитят богатстовото си и реномето си със СОБСТВЕНИ сили, а не експлоатирайки по бедни икономики и имигтанти да им вършат трудната и черна работа. сега малко да се наведат да си берат собсствените ягоди *плодове) сами ако искат изобщо да ядат. Всъщност имат шанса да се събудят от мечтата, че всъщност не са най-великата нация и империя на света, както се мислеха досега, всъщност една от най-мързеливите нации, в следвоенно време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
Julius_BG
преди 1 година
Хаха, те и за вицовете така казвали - че англичаните се смеят 2 пъти: първия път от уважение, втория път - вечерта, като го схванат! Е... вече схванаха! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още