IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси отново страдат от липса на оптимизъм заради търговската война

Книжата на Toyota поскъпнаха с 0,72%, след като стана ясно, че автомобилният концерн възнамерява да инвестира около 500 млн. евро в Didi Chuxing

11:07 | 29.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните борсови индекси от азиатско-тихоокеанския регион приключиха днешната сесия с понижения, като изключения прави единствено континенталният китайски показател Shanghai composite, съобщава Washington's Top News. 

В Япония местният бенчмарк на сините чипове Nikkei 225 се раздели с 256,77 пункта, или 1,21%, като приключи сесията на равнище от 21 003,37 пункта.

По-рано днес японският всекидневник Nikkei съобщи, че автомобилният концерн Toyota Motor обмислят да инвестира еквивалента на около 500 милиона евро в най-голямата услуга за мобилност на Китай - Didi Chuxing.

В допълнение Toyota планира да създаде компания за мобилни услуги в Китай, твърди още Nikkei.

Книжата на Toyota Motor поскъпнаха с 0,72%, а тези на Mitsubishi Motors прибавиха 2,52% към стойността си.

Акциите на индустриалния конгломерат Sony Corporation прибавиха 0,39% към стойността си.

Показателят на Шанхайската фондова борса Shanghai composite напредна с 0,16 на сто до 2914,70 пункта.

азия азия

По-рано днес вестникът на Китайската комунистическа партия отправи предупреждение към САЩ, че азиатската страна е готова да използва редките минерали, като по този начин ще отвърне на удара в наново разгарящата се търговска война между двете най-силни икономики в света.

Хонконгският индекс Hang Seng се понижи със 120,19 пункта, или с 0,44%, до 27 270,62 пункта.

От друга страна китайската технологична компания Huawei Technologies Co Ltd внесе иск в американски съд за обобщено решение по делото ѝ срещу правителството на САЩ. Това е поредният опит на производителя на телекомуникационната техника да се бори срещу санкциите на Вашингтон, които заплашват да го изтласкат от световните пазари.

Искът, подаден късно във вторник в щатския окръжен съд в Тексас, настоява да се обяви за неконституционен Закона за националната отбрана за 2019 г. (NDAA) в актуализирана версия на делото, заведено от производителя на телекомуникационно оборудване през март.

В Южна Корея измерителят Kospi отчете спад от 25,51 пункта, или 1,25 на сто, до 2023,32 пункта.

Австралийският индекс ASX 200 се понижи с 0,69% до 6440 пункта, като акциите на BHP Billiton поскъпнаха с 1,28%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още