IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония готви допълнителен бюджет за противоракетна отбрана

Северна Корея тества десетки балистични ракети, две от които прелетяха над Япония, а през септември проведе шестия си и най-голям ядрен опит

14:29 | 06.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японското правителство готви допълнителен бюджет в размер на около 2,9 трлн. йени (25,9 млрд. долара) за фискалната година до края на март, за да покрие разходите си за противоракетна отбрана на фона на напрежението със Северна Корея, съобщава Ройтерс. Освен това в тази сума са включени средства за нови икономически мерки, казват източници от правителството.

Северна Корея тества десетки балистични ракети, две от които прелетяха над Япония, а през септември проведе шестия си и най-голям ядрен опит.

Япония планира да си осигури ракети с прецизно насочване, които да й дадат възможност да удари локации в Северна Корея, където се извършват ядрени опити, казват двамата източници на Ройтерс.

Допълнителният бюджет ще се използва за финансова подкрепа на малки и средни предприятия с цел насърчаване на иновации, както и за изграждане на детски заведения за деца с работещи родители.

Средствата ще се насочат и за справяне с евентуален негативен ефект от провал на редица търговски споразумения като Транс-тихоокеанското партньорство (TPP) или Споразумението за икономическо партньорство с ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още