IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните акции в Азия с рекордно представяне

Технологичният гигант Tencent и тайванските доставчиците на Apple са най-големите двигатели на търговията

11:51 | 03.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific достига най-високите си нива от 1988 г. благодарение на силното представяне на акциите на технологичните компании, коментира пазарният анализатор на Bloomberg Хонконг Ришаат Саламат пред Bloomberg TV Bulgaria. Показателят нараства с 0,38% до 579,49 пункта.

Технологичният гигант Tencent и тайванските доставчиците на Apple са най-големите двигатели на търговията в сряда. При Tencent ръстът на цената на акциите достига 4,4%.

Южнокорейският индекс Kospi беше подкрепен от сектора на стоманодобивните компании, като се повиши с 0,27% до 2 486,35 пункта. Книжата на синия чип Posko скочиха с 5,31%, а на стоманената компания Hyundai Steel, част от групата на Hyundai-Kia Motor, се повишиха от 2,62%.

Акциите и на Hyundai Heavy Industries нараснаха с 8,37%, след като южнокорейският корабостроител обяви, че очаква за тази година печалбата му да достигне 7,52 млрд. долара, съобщи Ройтерс. Ценните книжа на другия голям южнокорейски корабостроител - Daewoo Shipbuilding, завършиха търговията с ръст от 11,4%.

В Хонконг бенчмаркът Hang Seng се повиши с 0,15% до 30 560,95 пункта, също подкрепен от технологичните акции. В континенталната част на Китай индексите също се оцветиха в зелено, като Shanghai Composite нарасна с 0,62% до 3 369,11 пункта.

Австралийският индекс S&P/ASX 200 напредна с 0,15% и затвори търговията на ниво от 6 070,38 пункта. Миннодобивните компании във фокуса на инвеститорите и книжата на най-големите представители в сектора Rio Tinto и BHP поскъпнаха съответно с 2,31% и 1,82%.

Индонезийският показател Jakarta's Composite беше сред най-зле представителите се в региона с отчетен спад от близо 1,7%. 

Сред корпоративните новини се отличи провалената сделка между Alibaba и Moneygram, след като американското правителство не одобри сливането.

В Япония фондовата борса остана затворена и в сряда заради по-дългата ваканция около новогодишните празници.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още