IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България отрича да се е съгласявала да плаща повече в бюджета на ЕС

Подобна позиция не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите членки и ЕК, твърдят от МФ

20:40 | 02.02.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

България не е изразявала позиция за увеличаване на вноската на страната за членството в Европейския съюз. По този начин от Министерството на финансите на страната коментираха появилата се по-рано информация, че осем страни, сред които България, са се споразумели да увеличат вноските си в бюджета след излизането на Великобритания от общността.

Чрез МФ правителството заявява, че подобна позиция не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите членки и Европейската комисия. 

Първото предложение на ЕК за бюджета на ЕС за следващия програмен период се очаква да бъде представено през май тази година, поясняват от оглавяваното от Владислав Горанов ведомство. Дебатът за многогодишната финансова рамка предстои и в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, като София ще бъде домакин на две тематични конференции на високо ниво през март и през юни тази година, поясняват от министерството.

По-рано днес Ройтерс предаде, че министри и други представители на България, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Хърватска и Румъния са се срещнали в Будапеща с еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер, за да обсъдят редица въпроси, включително плана за следващия бюджет на блока. 

„Осемте страни се договориха да увеличат плащанията като процент от брутния национален доход, което е големият успех на деня“, цитира Ройтерс началника на кабинета на унгарския президент Виктор Орбан Янос Лазар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
scott
преди 6 години
че що требвар да се обсъжда, мутробарона Борисов се е съгласил некъде, пред некой. Начи България е СЪГЛАСНА. Нима вие, мишки у мф ше ВЪЗРАЗИТЕ? аре бегай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още