Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Български студенти могат да се обучават със стипендии в швейцарски колежи

Какви са добрите работодателски практики в сферата на туризма, посочи Горан Йорданов

гледано: 23785   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

За първи път на български студенти в колежите по туризъм и хотелски мениджмънт в Швейцария се предлагат възможности за стипендии до 45% от таксите за обучение. Това каза Горан Йорданов, главен регионален мениджър на Swiss Education Group (SEG) за България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

“Студентите трябва да се обучават, като практикуват това, което трябва да научат”, смята той и обяви, че четири от най-добрите колежи по туризъм и хотелски мениджмънт в Швейцария, обединени в SEG, организират серия от семинари на тема "Обучение в Швейцария - път към успешна кариера в хотелиерството и туризма.

Събитието е организирано съвместно с агенция SkyLines и ще се проведе в Пловдив, Варна и Бургас в периода от 29 март до 1 април.

Горан Йорданов съобщи, че всяка година се обучават между пет и десет българи, като през годините те са повече от 150 души.

“Всеки един от кампусите на колежите, включени в обединението SEG, са бивши хотели, обясни Йорданов. Най-значимите са на Swiss Hotel Management School, защото там говорим за два хотела, строени през края на XIX век - началото на XX век. Това са сгради с над сто години история, с четири ресторанта, големи кухни, големи бални зали. Студентите реално организират коктейли за 500 - 600 души като част от обучението си", посочи той.

По думите му целта на семинарите е младите хора да научат за възможностите за обучение в Швейцария в сферата на туризма и хотелския мениджмънт, както и да преценят дали искат да работят в тази сфера и да растат в кариерата.

“Една от целите е хората да научат какво могат да правят с получените дипломи и от друга страна да се разкаже малко повече за бакалавърските и магистърските програми, които се предлагат, коментира Горан Йорданов. – Ще обърнем внимание и на летните курсове, които се предлагат за ученици в 10-11 клас, за да се докоснат до тази индустрия и да преценят дали тя е за тях."

Той е на мнение, че има добри работодателски практики в сферата на туризма и напомни, че възвръщаемост на инвестициите има едва след пет, шест години, като даде пример с отваряне на хотел и обучение на персонала. 

Подготвени ли са българите да кандидатстват в колежите SEG? Какви са таксите в тези колежи? Какви са условията за получаване на стипендии за българските студенти? Как протича обучението в швейцарските колежи? Вижте повече във видеото!

По статията работи: Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Такев: Има сериозен напредък по изграждането на единния капиталов пазар