IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Алексиев: За да си конкурентен, ти трябват нови технологии

"Сирма Груп Холдинг" планира да увеличи двойно служителите си до 2022 г., обяви изпълнителният ѝ директор

15:30 | 21.12.17 г.
Цветан Алексиев: За да си конкурентен, ти трябват нови технологии

Трендът за инвестиране и разработване на системи в областта на изкуствения интелект е много силен и всяка организация, която иска да остане конкурентна за в бъдеще, трябва да започне да изгражда по-сложен софтуер. Това каза Цветан Алексиев, изпълнителен директор на "Сирма Груп Холдинг", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"2017 г. бе много добра за компанията. Постигнахме успехи в няколко аспекта. От финансова гледна точка имаме много добър ръст на приходите и печалбите. Това, което сме обещали, за поредна година се случва. За последните повече от 10 години поддържаме среден ръст на приходите годишно над 20%, с което всяка една компания би могла да се гордее", обясни гостът.

„Успяхме да влезем в SOFIX, което означава, че нашите акции са интересни, търгуват се, следят ни на борсата, макар и цената да не е там, където бихме искали да бъде, добави Алексиев. "Но това, че сме в SOFIX е признание за компанията“, уточни той. 

Според него успехите на компанията са най-вече по отношение на бизнеса. „Тази година бе ключова за Сирма, защото разработихме, а днес вече е публикувана, стратегията ни за следващите 5 години - до 2022 г., която е свързана с това, че ние се фокусираме все повече върху производството на когнитивни технологии, все повече върху технологии и софтуер, свързани с изкуствения интелект. Това е силата на Сирма, така започнахме преди 25 години", каза още Цветан Алексиев.

Той допълни, че компанията планира до 2022 г. в нея да работят 900 души. В момента тя е с 450 служители. Това е сериозно предизвикателство, добави гостът.

Друга цел на холдинга е до 5 години да реализира 100 млн. евро приходи.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още