IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е бъдещето на здравния туризъм?

Към момента Столична община е инвестирала в развитието на използването на термалните води в София близо 20 млн. лева

17:06 | 25.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria&nbsp;</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

На 27-ми септември в София ще се състои шестият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Конгресът се провежда за първи път в София, като това е признание за промяната на столицата като дестинация, към която се проявява все по-голям интерес. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. д-р Соня Алексиева, преподавател в НБУ. 

„София има какво да покаже като дестинация с невероятно бъдеще", коментира тя и добави, че основната част от туристите, които посещават столицата ни, имат интерес към културния календар на града.

„Перспективен сегмент е развитието на спа туризма в София, тъй като градът има възможността да се превърне в най-големия хидротермален център в Европа. В недрата под София има 8 типа минерални води с различен състав и температура",заяви от своя страна Иво Маринов, директор на Общинско предприятие "Туризъм" към Столична община.

Това дава възможност за развитието на спа туризма, който има голям потенциал, допълни той.

"Стратегията за използване на потенциала от минерални води и земна топлина на територията на Столична община подпомогна за издигането в йерархията на този вид туризъм в София. Решението държавата да прехвърли собствеността на банята в „Овча купел“ и „Горна баня“ на общината даде възможност да се развият няколко проекта. Към момента Столична община е инвестирала в развитието на използването на термалните води в София близо 20 млн. лева", обясни Маринов.

Част от разговора може да видите в краткото видео, а цялото интервю може да проследите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още