Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Камен Спасов: Дигитализацията на държавната администрация е непрекъснат процес

Хартията няма да изчезне утре, заяви експертът

гледано: 1274   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Дигитализацията на държавната администрация е непрекъснат процес, а  хартията няма да изчезне утре, заяви пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Камен Спасов от Софийския университет. 

Още по темата

Повод за коментара е докладът на БСК, според който в периода 2002-2016 г. България е похарчила 2 млрд. лв. за е-управление. Камарата сравнява България с един от първенците в Европа в тази област - Естония.

Доц. Камен Спасов каза, че периодично чуваме коментари как не сме постигнали нищо в сферата на електронното управление. Това се случва обикновено при смяната на властта – някой обвинява предшествениците си, че нищо не са направили и обещава той да го направи. Проблемът е, че електронното управление не може да се случи за 2-3 години.

Той даде за пример, че в Естония, независимо кой е на власт, от 2000 г. насам разработват целенасочено електронното управление.

Особено полезно е според него личните карти да имат чип за електронна идентификация – нещо, което е направено в Естония, а в България се говори от години, но без да се случва.

По статията работи: Надежда Бочева

Още по темата

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Какви са плюсовете на предлаганата здравна реформа?