IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Ваньов: Турция ще страда от споровете със САЩ

Правото е на по-голямата страна, казва финансистът

23:03 | 16.08.18 г. 1
Николай Ваньов: Турция ще страда от споровете със САЩ

Турция ще е губеща страна в конфликта със САЩ. Това каза финансистът Николай Ваньов в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„От споровете със САЩ ще страда Турция, тъй като тук правото е на страната на по-голямата страни“, смята Ваньов.

Как ще повлияе турската криза на България?

„Турция със сигурност е голям търговски контрагент, тъй като може би е най-голямата държава, с която граничим. От друга страна е важно да се гледа къде стои цифрата на нетния износ, тъй като със сигурност България внася много стоки и суровини от Турция", каза Ваньов.

"Така че, в зависимост от това къде стои нетният износ, може да се каже какъв ще бъде ефектът за България. Но може да си послужим с един исторически пример какъв беше ефектът от гръцката криза върху България. Той беше негативен – видяхме един отлив на гръцки инвестиции от държавата ни. Когато на съседа му гори плевнята, ти не можеш да спиш спокойно“, допълни той. 

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomerg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 6
korn
преди 5 години
Мрачен анализ от колегата.Всъщност всичко е добре.Българина ще ходи на евтини почивки в Турция и ще си купуваме евтинки стоки от Турция.Турците пък ще изнасят повече за света и ще печелят повече.За САЩ този спор няма голямо значение.Най вероятно сутрин Тръмп до като си пие кафето хвърля зарче на една световна карта и на която държава се спре,и налага санкции чрез два три туита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още