IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстои ли бум в цената на златото?

Корекцията на пазара е здравословна, тъй като ще се види реалната цена на акциите, коментира Кристиян Фезелов от Капман Асет Мениджмънт

12:24 | 06.02.18 г. 4
Предстои ли бум в цената на златото?

Според него корекцията на пазарите в САЩ до голяма степен се дължи на това, че се намираме в сезона на отчетите, като редица компании, най-вече от финансовия сектор като Deutshe Bank и Wells Fargo, обявиха негативни резултати.

"Такава корекция", смята Фезелов, "е здравословна, тъй като по този начин ще се види реалната цена на акциите."

Той е на мнение, че едва ли ще наблюдаваме някакъв отлив на инвеститори от САЩ в посока Европа или Азия.

"Дори напротив – данъчната реформа зад Океана, довела до значително намаляване на корпоративния данък, неминуемо ще привлече инвеститори в САЩ", посочи Фезелов.

Експертът смята, че освободеният ресурс във финансовия сектор и в други бизнеси ще бъде реинвестиран.

„Това ще помогне на дадени корпорации, които имат издадени облигации, да получат допълнително средства за погасяване на задълженията си. Друга полза ще е да се инвестира в нови производства и по този начин икономиката да върви напред“, коментира ситуацията на пазара експертът. 

Ще продължи ли натискът върху глобалните пазари и ще има ли нови корекции? Как ще се развива в дългосрочен план банковата система? Каква ще бъде политиката на Фед с новия председател Джером Пауъл? Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 8
mrynmryn
преди 6 години
Не знам къде си виждал реклама на коли с голи жени в България, но ако е гол мъж, по-склонен ли би бил да я купиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 5
pinoccio
преди 6 години
Отчети и 200 годишната инфлация от 18 и 19 век и ще ти стане още по-ясно. Тогава е властвал паундът. Пък и е било индустриална революция. Сега какво имаме? Имаме долар и сексуална революция. Една кола не могат да продадат, ако на рекламата не я кара гола мадама. От това е инфлацията - жените се пазарят за все повече и повече. Това помпа паричната маса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 6
kamak61
преди 6 години
Говори се ,че след 1000г, една тройунция пак ще бъде една тройунция.Това едва ли вълнува простосмъртните.Отчети 100 годишната инфлаация и ще си изясниш неясноти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 11
pinoccio
преди 6 години
Предстои, разбира се. Златото винаги реагира последно. След това акциите пак започват да правят пируети върху гърба му, играят на мечки и бикове, на сурикати и тарикати, докато накрая пак забравят какви са и златото пак реагира - естествено, винаги нагоре. За 100 години една тройунция злато е станало от 20$ на 1300$. А една унция злато преди 100 години е една унция и днес. Такъв е цикълът. В днешните джендърски времена не е ясно кой е в цикъл. Но и след 100 години ще е същото - унция злато ще е унция злато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още