Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Властите все по-често ще разбират ползите от блокчейна

Нужна е фундаментална промяна в нагласите относно какво трябва да ни дава държавата, твърди Петко Карамочев, изпълнителен директор на "Индустрия Технолоджи"

гледано: 4059   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

За разлика от бизнеса властите по света все по-често ще се възползват от блокчейн технологиите. Това мнение изказа Петко Карамочев, изпълнителен директор на "Индустрия Технолоджи", в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

Отскоро Карамочев е консултант на британския парламент по използване на блокчейн технологията в публичния сектор.

За разлика от властите обаче засега малкият и средният бизнес все още не виждат полза от блокчейн технологията, каза Карамочев.

Ако може до 5-6 години отделните малки и средни предприятия на база на хардуерни чипове да си комуникират по сигурен начин с други предприятия и обменят информация, без да се налага те да пазят копия, това ще е най-добрата възможност да се разгърне сегментът. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Петко Карамочев, изпълнителен директор на "Индустрия Технолоджи".

В момента малкият и средният бизнес не чувстват технологията, заяви той.

Карамочев обърна внимание, че е нужна фундаментална промяна в нагласите относно какво трябва да ни дава държавата и дали искаме държавата да бъде инструмент за по-ефективно взаимодействие и комуникация на бизнеса с държавата, защото това не се случва в момента".

Очакванията в България и други страни са държавата да консолидира все повече информация и да се „грижи“ все повече за гражданите, допълни гостът, а това, по думите му, не трябва да се допуска. Според него в този смисъл блокчейн технологията ще помогне много.

Вижте още във видеото.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (21)

   1| 2| 3    
2
 
0
 
21
khao до: Sakamano
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не си отговарял, само заучените фрази... я ми обясни повече за тоя не пълен моде? :)
1
 
1
 
20
khao до: Sakamano
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не си отговарял, само заучените фрази... я ми обясни повече за тоя не пълен моде? :)
2
 
1
 
19
khao до: julian12
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Моля дишуошъри, общаци и други нискоквалифицирани мигранти да не се месят в чужди за тях теми.... с теб може да се обсъждат само цените в макдонълдс
2
 
5
 
18
преди 5 месеца
дрън дрън, всичко може да се манипулира, я по-добре да кажат кой и какъв е създателя на това перпетуум мобиле (все пак да започнем от нещо де, нали уж сигурност, яснота и т.н. ) ..... защо го разделиха на 2..... и какво им пречи вдругиден ако тръгне нагоре да го разделят на 6 ... ?!?!?
4
 
1
 
17
Sakamano до: khao
преди 5 месеца
"Миньорстването" ти съм запомнил само защото всеки път когато започнеш да го вмъкваш не на място, аз падам да се смея. На четирите ти точки съм отговарял неведнъж. Впрочем, на третата и четвъртата съм отговорил в предния си пост - толкова и си го прочел, или осмислил. Също като онзи под теб, с нeчлeнopаздeлния аргумент. Но тъй като никой не ми плаща за да се занимавам с упорстващи в невeжecтвото си хора, сега вече наистина поставям точка.

Още от Bloomberg TV
Димитър Марков: Разширяването на финансовите източници на партиите не е положително