IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Workbook - началото на края на бумащината в офиса

Платформата дигитализира трудовата книжка, но и добавя редица улесняващи функции

08:44 | 19.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Антонио Грънчаров, един от съоснователите на стартъпа. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Антонио Грънчаров, един от съоснователите на стартъпа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако сте мениджър на бързо растяща компания и управлявате голям екип от хора, сигурно познавате тази ситуация. Нарастващ куп хартии и документи на бюрото, отпуски, болнични и  така нататък. И няма да е никак чудно, ако в даден момент някой документ се забави при предаването му към отдела за човешки ресурси.

На всичко това, а и на бумащината в офисите като цяло, иска да сложи край един млад български стартъп – Workbook.

„Това, което ние правим, че не само се опитваме да сложим край на бумащината, на хартията, на бюрокрацията, но всъщност целим да създадем единно пространство на служителя,  където той да може лесно да получава цялата необходима му информация. Не е въпросът само до хартията. Голяма част от нея се изисква така или иначе от държавните институции в някои процеси. Но това, към което стремим, е да осигурим място, на което служителят да има цялата необходима информация – да може да заявява отпуски, социални придобивки – фитнес карти, езикови курсове и т. н.“, каза пред камерата на UpDate Антонио Грънчаров, един от съоснователите на стартъпа.

И така - Workbook се появява на бял свят в средата на 2016 г., след като Антонио Грънчаров, сега изпълнителен директор на компанията, и Тома Томов, главен технологичен директор, забелязват, че повечето международни разработки не предлагат цялостни решения за българския пазар. А младата компания си поставя за цел да да дигитализира и улеснява управлението на HR процесите в компаниите, като за тази цел е разработила въпросната платформа.

След подробно проучване на HR сферата предприемачите решават да работят над дигитализирането на трудовата книжка. От тази идея се появява и самото име на платформата. След като разработват решението, го предлагат на някои от водещите HR фирми в България, които го харесват и една от тях става техен първи клиент. Постепенно така се появява и реалната оценка на пазара, предприемачите започват да монетизират идеята и Workbook от няколко реда код се превръща в продукт - с отделни модули, което го прави гъвкав и подходящ за различни по тип клиенти.

Как се формират таксите, как се защитават данните и кога компанията ще излезе на печалба – вижте в целия материал. 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още