IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автобусни превозвачи искат промени за тол таксите до месец

Ако бъдат задължени да плащат тол такси по българските пътища, започват протести

11:50 | 17.01.19 г.
Автобусни превозвачи искат промени за тол таксите до месец

Автобусни превозвачи заплашват с протест на 18 февруари, ако от лятото бъдат задължени да плащат тол такси по българските пътища. Настояват и за мерки срещу нелегалните превози. За продстоящия протест е уведомен и премиерът Бойко Борисов.

Автобусният бранш настоява тол системата да отпадне за тях и да пътуват с винетни стикери.

"Един месец е достатъчно време да се предприемат мерки за решаване на проблемите. Настояваме за среща с г-н Борисов и работна група, която в спешни рамки да започне работа по решаване тези проблеми. Основният проблем е, че нерегламентираният превоз вече има застрашителни за бранша размери. Повече от 10 години няма адекватна реакция от страна на държавата. Искаме реално решаване на проблема с нерегламентирания превоз", обясни председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова.

Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че превозвачите нямат претенции към споделеното пътуване. Негодуванието им е насочено към нерегламентирания превоз, който по думите на Милтенова тръгва 5 минути преди редовните линии, както и към вановете 8 +1 места.

"Тази практика е изключително порочна. Ние сме обречени на фалит", каза Милтенова.

Председателят на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта добави, че са изпратили становище за промени в частта от закона за задължителното оборудване на всички автобуси с колани. "Трябва да решим този казус с автобусите, които фабрично не могат да бъдат оборудвани с колани", каза Магдалена Милтенова.

Вижте видеото с целия разговор.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още