Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

NEPI Rockcastle инвестира 150 млн. евро в нов мол в Пловдив

Очаква се той да отвори врати до края на 2020 г. и да създаде над 1500 нови работни места

NEPI Rockcastle инвестира 150 млн. евро в нов мол в Пловдив

Снимка: Архив Ройтерс

Южноафриканският фонд за инвестиции в недвижими имоти NEPI Rockcastle, който миналата година придоби Paradise Center и Serdika Center&Offices, разширява присъствието си в България.

Компанията започва изграждане на търговски център в Пловдив, който трябва да отвори врати до края на 2020 г. Инвестицията е на стойност 150 млн. евро и се очаква изграждането на мола да създаде над 1500 нови работни места, съобщава фондът.

Новият търговски център ще бъде с обща разгъната площ от над 150 хил. кв. м и близо 60 хил. кв. м отдаваема площ, разположена на четири нива. Той ще включва магазини, зони за развлечения, хранене и отдих, както и модерен мултиплекс. Сред наемателите ще бъдат 200 регионални и международни марки.

Паркингът на търговския център ще разполага с над 1500 места, разпределени на седем нива.

Още по темата

Към момента NEPI притежава 56 имота в осемте страни в Централна и Източна Европа, в които присъства – България, Румъния, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Сърбия и Хърватия, а общото портфолио от имоти на компанията в региона се оценява на 5 млрд. евро, стана ясно от отчета й, публикуван в края на март.

Южноафриканският фонд разширява активно присъствието си и в Румъния. Отново в края на март стана ясно, че компанията работи по два проекта за нови молове в градовете Сату Маре и Търгу Муреш, които трябва да бъдат завършени най-късно до края на 2019 г. Инвестицията в двата обекта е на стойност 90 млн. евро.
 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Печалбата на Jumbo в България спада с над 1 млн. евро през първото полугодие