IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив се заема с големи спортни проекти

Планирани са реконструкция на стадион "Пловдив", втори гребен канал и залесяване на екопарк „Марица“

12:12 | 05.01.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: община Пловдив</em></p>

Снимка: община Пловдив

Очаква се през 2018 година община Пловдив да работи по няколко от замразените големи инфраструктурни проекти, съобщи БНТ.

Сред тях са изграждането на втори гребен канал и реконструкцията на стадион "Пловдив". Обектите са включени в програма за управление на общинските спортни имоти, която трябва да бъде приета от местния парламент.

28 години най-големият стадион в Южна България не е реновиран. Сега той ще бъде реконструиран по проект, за който са осигурени 600 хил. лева. Работата по отделните архитектурни части на спортния комплекс ще даде представа и колко пари ще са необходими за завършването му. 

„Надявам се през 2018 г. да си отговорим на въпроса колко ще струва завършването на стадион Пловдив и то с голяма точност“, казва зам.-кметът Георги Титюков.

Втория гребен канал също е включен в приоритетните проекти на Пловдив. Той ще бъде част от новия екопарк „Марица”.

Гребната база е едно от най-предпочитаните места за отдих на пловдивчани и затова хората искат да го съхранят. Очаква се изграждането да струва между 4 и 7 млн. лева и да върви паралелно с мащабна залесителна кампания.

Четиригодишната програма за залесяване на екопарк „Марица“ е за 4,2 млн. лева. В общинския бюджет за 2018 година ще бъдат заложени около 800 хил. лева.

Освен дублиращия гребен канал се предвижда още изграждането на изкуствено езеро с 16 острова за гнездене на редки и защитени птици, а също така и множество атракции за посетителите. За тези обекти се очаква през март решение на Върховния административен съд.

През тази година започва и строителството на нов плувен басейн в Пловдив. Проектът е за 11 млн. лева, а съоръжението ще отговаря на стандартите за провеждане на големи международни първенства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 3
Веск
преди 6 години
Нема лошо в строителството на спортна инфраструктура. Лошото е, че се прави за да се краде и не искам никой да ми обяснява, че не е така. Лошо е , че има проблем малко и със спортистите. В скоро време ако така продължим раздаемостта ще падне вече не 2, а 3 пъти спрямо соца. Гребен канал за пенсионери не ни трябва. Нищо лично. Другото са спортните успехи на България - все по-никакви. Ще кажете първи инфраструктура, после резултата. Да -яйцето и кокошката. Обаче съоръженията искат издръжка, както през време на икономически ръст, както е днес така и в рецесия - утре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още