Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Първата и по-малка фаза от предлагането на акции на "Инфинити" е успешна на 85%*

Днес бяха предложени 1 млн. акции, а утре няма да бъдат предложени останалите до 3,65 млн. акции

Първата и по-малка фаза от предлагането на акции на "Инфинити" е успешна на 85%*

Проектът на дружеството "Аристократ Хилс", за който се набира финансиране. Илюстрация: "Инфинити Капитал"

В първия ден от предлагането на акции от „Инфинити Капитал“ АД бяха пласирани 847 198 акции, или малко под 85% от предложените 1 млн. книжа при фиксираната цена от 1,6 лв. за брой.

Резултатът беше обявен в 14:08 ч. Броят сделки възлезе на 166. Толкова са участвалите лица, защото акциите се разпределят пропорционално.

Предлагането вече е успешно, защото са записани поне 612 500 акции. Утре предлагането няма да продължи до пълния обем от 3,65 млн. акции планирани за предлагане. Така резултатът е, че са пласирани 23% от всички 3,65 млн. акции.

За първи път на пазара BEAM няма презаписване (днес беше под 100%, или 85%), докато при проведените досега набирания на капитал на този сегмент на „Българска фондова борса“ АД имаше свръхинтерес при акциите на „Биодит“ АД, „Син Карс Индъстри“ АД и „Импулс I” АД.

„Инфинити Капитал“ ще използва набраните средства от първичното публично предлагане за развитие на проекта си „Аристократ Хилс“ – комплекс от 13 луксозни къщи край Божурище. Ценовият диапазон на продажба на една къща е от 574 000 евро до 634 000 евро, т.е. от 1 750 до 1 932 евро на кв.м.

Друг проект, свързан с компанията, е „Гурмазово Хаус“ също край Божурище, който е резервиран напълно. Комплексът се състои от 14 къщи. Инвеститор е мажоритарният акционер в "Инфинити Капитал" "Джи Ди Кепитъл Мениджмънт", в чийто съвет на директорите е изпълнителният директор на "Инфинити Капитал" Георги Димитров.

„Инфинити Капитал“ АД има сключен договор от 02.09.2021 г. с мажоритарния си акционер “Джи Ди Кепитъл Мениджмънт” АД за придобиването на проектното дружество “Гурмазово Хилс” ЕООД, в което са апортирани имотите, върху които ще започне да се строи. Финализирането на сделката се очаква всеки момент.

Дружеството планира да инвестира предимно в жилищни имоти – поне 70% от активите му, а останалите да са административни, складови и търговски площи. Инвестициите ще са фокусирани в София и Софийска област, като малка част от тях се планира да се реализират основно в Пловдив и Варна, посочва компанията в бизнес плана си.

В момента „Инфинити Капитал“ преговаря за придобиването на урегулиран парцел от около 3 000 кв.м с изграден върху него действащ фотоволтаичен парк със сключени договори за присъединяване, поддръжка и изкупуване на електроенергията.

Дружеството преговаря и за придобиване на парцел с разрешителни за строеж и изрядна строителна документация за 8 -10 къщи, разположени върху терен от около 6 000 кв.м. Къщите ще са с квадратура от 150 кв.м всяка и ориентировъчна пазарна цена от 150 000 евро без ДДС за къща.

Компанията преговаря и за придобиването на парцел с разрешителни за строеж и изрядна строителна документация на 40 къщи, разположени върху терен от около 30 000 кв.м. Къщите ще са с квадратура от 210 кв.м всяка и ориентировъчна пазарна цена от около 250 000 евро без ДДС за къща.

*Обновено в 18:43 ч., че няма да бъдат предлагани останалите акции до общия планиран за продажба обем от 3,65 млн. книжа.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
8
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По принцип имаме дружество, дето щяло да придобива какво ли не и да строи какво ли не, а на практика имаме свързани лица + апортна вноска с неясна оценка. Класически БИЙМ призрак, хубавото е, че купувачите започват да отрезняват.

Още от България
Високите ренти вдигнаха цената на нивите в Добрич до 3 хил. лв. за декар