IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът достигна всички континенти без Антарктида*

Бразилия и Гърция са последните страни, регистрирали случаи на заразата

18:48 | 26.02.20 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg/Brendon Thorne</em></p>

Снимка: Bloomberg/Brendon Thorne

Коронавирусът успя да достигне до всеки един континент по света с изключение на Антарктида, след като Бразилия потвърди първия случай на зараза, пише Business Insider.

Във вторник бразилското министерство на здравеопазването потвърди, че мъж в Сао Пауло е дал положителна проба за вируса, чието огнище е Китай.

61-годишният мъж се в завърнал в Сао Пауло от Ломбардия, Италия, на 21 февруари, съобщават от министерството. Той е отлетял по работа към Италия на 9 февруари. 

Това е първият потвърден случай в Южна Америка, след който Антарктида остава единственият континент, до който епидемията не е стигнала.

По-рано днес бе потвърден и първи случай на болестта в Северна Македония. Става въпрос за жена, прекарала месец в Италия.

„Пациентката е дала положителен резултат за коронавируса. Няма повод за паника. Била е един месец в Италия. Вече две седмици е болна и първоначално се е лекувала в Италия, но там не е била диагностицирана с коронавирус, а когато е пристигнала, директно е отишла в Инфекциозната болница в Скопие“, каза министър Венко Филипче на пресконференция, цитиран от БНР. 

Тествани са и други хора, включително нейни спътници от Италия до Северна Македония, но засега няма друг установен случай на заболяването.

Съобщени са случаи на зараза в Азия, Европа, Северна Америка, Южна Америка, Австралия и Океания , както и в Африка.

До момента Азия остава най-засегнатият континент, като най-много случаи на зараза са регистрирани в Китай. Към вторник Пекин е потвърдил 78 064 случая, от които 2715 са с фатален край.

Южна Корея също се бори да овладее разпространението на коронавируса. Броят на заразените там скочи до 1146 души във вторник.

В Европа Италия остава най-силно засегнатият регион. Към сряда от вируса са загинали 11 души, а най-малко 322 души са заразени. 12 града в страната са поставени под карантина. Франция записа първия случаи с фатален край в сряда.

В Африка има само един потвърден случай, но експертите се опасяват, че има още много, за които още не е потвърдено.

Северна Америка се подготвя за ръст при броя на потвърдените случаи.

В САЩ има 57 потвърдени случаи на зараза, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, 39 от които са дошли от круизния кораб Diamond Princess в Япония. Канада е обявила 11 случая на болестта.

Австралия и Океания досега избягват по-сериозно разпространение. В Австралия има 15 потвърдени случая, според телевизията News 9.

*Материалът е допълнен с информация за потвърдения случай в Северна Македония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Що мислиш Вовата държи прайм позишъна в класацията за копейник ***, мислиш :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 0
georgi_shum
преди 4 години
Там работа е неспасяема... :) не се хаби :( Аббата отдавана е отекъл в ряката, барабар с коня и каруцата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 4
дядя Вова
преди 4 години
Човек не изработва имунитет, може пак да се зарази.РНК на вируса не е от 1 верига, а от 2....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 4
дядя Вова
преди 4 години
Аналог на вируса в природата НЯМА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 4 години
Руснаците вече разкриха:Много дълъг инкубационен прериод + част от генетичният код е подобен на т.н, СПИН - отговаря за скапването на имунната система на човека.И да, Фармафията пак яко ще се нагуши!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
Sandy
преди 4 години
Фармацевтичните компании реализират огромни печалби при това изпразване на аптеките по света. Някой трябва да бъде отговорен за това престъпление, но първо трябва да бъдат разкрити тези, които създадоха и атакуваха света с бойно биологично оръжие. Те трябва да бъдат наказани по най жестокия начин, включително ядрено изпепеляване, превръщането им в разтопено радиоактивно стъкло. Трябва да направят всичко възможно да разобличат световните престъпници и убийци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
zelka007
преди 4 години
дядя вова , наистина се притеснявам човек ... ако личният ти лекар не ти дава направление за невролог с консултация и с психолог , аз ще ти дам 2х30 лв ... виж вземай мерки , влошава се ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
дядя Вова
преди 4 години
Номерът на китайката (използван наскоро от Путин):"а и за пару дней заработала более 20 млрд долларов. Плюс вернула около 30% акций собственных монополий. Си Цзиньпин одурачил ЕС и Америку, и как красиво! На глазах у всего мира разыграл все, как по нотам.Раньше часть акций технологических компаний принадлежала зарубежным инвесторам, американцам и европейцам это значит, что почти половина доходов от тяжелой и химической промышленности уходила не в казну Китая, а на счета финансовых акул Европы. В связи с ситуацией в Ухане юань стал резко падать, но Центральный банк ничего не делал, чтобы поддержать курс юаня. Даже появлялись слухи о том, что у Китая просто нет масок на борьбу с короновирусом....."За целият номер:http://новости-мира.ru-an.info/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d0%be%d0%b1%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d1%83%d0%bb-%d1%81%d1%88%d0%b0-%d0%b8-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%83-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b0%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d0%b5-%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%bb%d0%b8%d0%be%d0%bd%d1%8b/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 7
дядя Вова
преди 4 години
Корона вирусът ще стигне до леглото на жена ви, любовницата ви,но от това няма да ви светне разликата между руски и расистки.Примерче из многото:В Индия приемат закон за лесно придобиване на гражданство от съседните държави, но ако не са мюсюлмани.Последните се вдигат на протести, 11 убити.Тръмп сключва яка сделка за оръжие с Индия - демокрацията на всички демокрации.Проблем йок!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още