Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

КЕВР прие по-високата цена на газа за октомври

Независимо от увеличението на цената на природния газ, цената на електрическата и на топлинната енергия остават непроменени

КЕВР прие по-високата цена на газа за октомври

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цената на природния газ от 1 октомври 2020 г. да е в размер на 24,72 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Независимо от увеличението на цената на природния газ, цената на електрическата и на топлинната енергия остават непроменени, съобщава се на сайта на КЕВР. 

Още по темата

За предходния месец септември утвърдената цена на природния газ беше в размер на 22,46 лв./MWh.

Комисията за енергийно и водно регулиране проведе днес закрито заседание, на което прие решение във връзка с подаденото от "Булгаргаз" ЕАД заявление за утвърждаване на цена за месец октомври 2020 г., по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Окончателното ценово решение на Комисията е прието в съответствие с променените условия на договора между "Булгаргаз" ЕАД и ООО "Газпром экспорт", уточняват от регулатора.

В утвърдената цена на природния газ от 24,72 лв./MWh са включени компонента цена на природния газ на вход на газопреносните мрежи, компонента за дейността "обществена доставка“ по чл. 17, ал. 7 от НРЦПГ и компонента за компенсиране на разходи, покриваща разходите на "Булгаргаз" ЕАД за съхранение на количества в подземното газово хранилище "Чирен" в изпълнение на задължения по Плана за действие при извънредни ситуации.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
1
 
2
Zlato до: zelka007
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Хаха. Скоро ще пристигнат тея молекули. Нали вече платихме транспорта. Ще пристигат на крилете на Ф16 от 2025 г. :)))
0
 
3
 
1
преди 2 седмици
мда ... хубаво е да се поддържа височка цена на руския тръбен газ , че като дойдат молекулите на свободата по интерконекторът , да се усети по-значимо намалението ... :)))

Още от Енергетика
Домакинствата в България са с най-голям дял от доходите си за ток в ЕС