IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два кандидата са одобрени за активите на австрийската авиокомпания Niki

Според източници на Ройтерс IAG – собственик на British Airways и нискобюджетния превозвач Vueling, е една от избраните компании

16:31 | 22.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Администраторите на изпадналата в несъстоятелност австрийска авиокомпания Niki са избрали два стратегически кандидата, които да участват във финалните разговори за активите ѝ, предава Ройтерс, като се позовава на информация от единия администратор.

IAG – собственик на British Airways и нискобюджетния превозвач Vueling, е една от избраните компании, съобщават двама източници за агенцията.

Niki, която е основана от бившия световен шампион във Формула 1 Ники Лауда, беше част от фалиралата Air Berlin.

Авиокомпанията подаде документи за несъстоятелност, след като германската Lufthansa се отказа от сделка за закупуването на нейни активи, което принуди самолетите ѝ и хиляди пътници да останат на земята.

Шест страни са подали оферта до крайния срок в четвъртък, пет от които обвързващи, каза администраторът на Niki Лукас Флотер в изявление без да предоставя допълнителна информация.

Лауда заяви в четвъртък, че е предложил да купи Niki. Негова говорителка обаче каза в петък, че не може да потвърди дали той е сред двата оставащи кандидата за компанията.

Германски вестник твърди, че туристическият оператор Thomas Cook и авиолинията Tuifly, собственост на туристическата компания TUI, са сред останалите, подали оферта.

Друга заинтересована страна е швейцарският превозвач PrivatAir.

IAG и Thomas Cook са отказали да коментират темата, а TUI не е била намерена за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още