IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските консерватори и социалдемократи се споразумяха и за климата

Това е знак за стабилен напредък в преговорите за управляваща коалиция в страната

07:50 | 01.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Германският канцлер Ангела Меркел. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел се споразумяха със своите потенциални партньори от социалдемократическата партия и по темата за климатичните цели за 2030 г. Това представлява доказателство за стабилен напредък в преговорите за управляваща коалиция, които и двете страни искат да приключват до седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

След пробива по спорния въпрос за събирането на мигрантските семейства партиите преодоляха и няколко други, не толкова трудни за договаряне теми, включително политиката в областта на климата.

Преди това партиите се споразумяха за фиксиране на пенсионните вноски, разпределени между работниците и работодателите, на 20 процента от трудовото възнаграждение до 2025 г.
Във вторник вечерта страните се договориха по стъпки за разкриване на още 8000 работни места в сферата на социалните грижи и за подобряване на заплащането.

„Ако Германия не успее да състави ново правителство до Великден, това ще представлява катастрофа“, предупреди в сряда водачът на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер.

„Това би довело до оправдан гняв сред населението. Ще направим всичко да избегнем това. То би било катастрофа за Германия", заяви лидерът на баварската партия - партньор на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още