IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнкер се съмнява в готовността на Румъния да поеме европредседателството

Според него страната е технически подготвена, но Букурещ не разбира напълно какво означава да бъде председател на страните от ЕС

12:04 | 29.12.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази съмнения дали румънското правителство разбира какво значи да ръководи ЕС през следващите шест месеца, предаде ДПА.

Румъния е "технически много добре подготвена" за шестмесечното председателство на Съвета на ЕС, което започва на 1 януари, каза Юнкер в интервю за в. "Велт ам зонтаг". "Но смятам, че правителството в Букурещ не разбира напълно какво значи да бъде председател на страните от ЕС", добави той.

"Предпазливото действие изисква желание да се вслушаш в другите и да оставиш собствените си тревоги настрана", каза Юнкер и добави, че се съмнява, че случаят е такъв, отбелязва БТА.

Според него вътрешнополитическите кавги в Румъния са сигнал, че страната може да не изглежда като едно цяло на европейската сцена. 

"У дома е необходим единен фронт, за да се насърчи единство в Европа по време на председателството на Съвета", смята той.

(БТА)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
Хахаха... от нашта рикийца се фаща ишиас !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
Еми друго си беше при нас ... Юнкер беше много доволен ! : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още