IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата стачка на Ryanair засяга два полета от и до София

Според авиокомпанията в Европа ще бъдат отменени до 150 полета

11:59 | 28.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Пътниците на нискотарифната авиокомпания Ryanair отново са засегнати от стачки на летателния персонал. Синдикатите в шест европейски държави призоваха за подновени стачни действия.

Протестът ще се отрази и на трафика до България, защото компанията отменя два полета от и до Берлин – на кацащия от германската столица в София в 19,10 часа самолет и отлитащ обратно към Германия в 19,35.

Като цяло компанията отменя сравнително малко полети за петък, който е първият ден от празници в някои германски провинции. Като цяло се очаква да бъдат отменени до 150 полета в Европа, пояснява маркетинг директорът шеф Кени Джейкъбс, цитиран от DPA.



Представител на синдикатите обаче говори за значително по-сериозни анулирания. „Очакваме в течение на деня 250 анулирани полета на територията на Германия“, заяви Мира Ноймайер от Verdi.  

При друга стачна вълна с подобен обем през август Ryanair отмени около 400 полета в Европа.

Във втората общоевропейска стачка на пилоти и полетен персонал се включват служители от Испания, Португалия, Белгия, Италия, Холандия и Германия. Летищният персонал иска да постигне по-високи заплати и по-добри условия на труд съгласно съответното национално законодателство.

Ryanair е най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Европа. Нейните самолети Boeing 737 летят до повече от 215 летища в 37 страни и оперират от 86 бази в Европа и Северна Африка. За изключително печелившата компания работят около 14 500 души. През финансовата 2017/2018 г. компанията реализира печалба от 1,45 млрд. евро при приходи за 7,15 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още