IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преди изборите във Великобритания – торите губят част от преднината си пред лейбъристите

Подкрепата за консерваторите е 43 на сто, което се равнява на спад с 2 на сто спрямо предишната седмица, сочи проучване на Deltapoll

10:30 | 24.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Британският премиер Борис Джонсън.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Ройтерс

Британската Консервативна партия губи част от преднината си пред Лейбъристката партия, показа публикувано снощи проучване на Deltapoll, цитирано от Ройтерс. 

Малко преди насрочените за 12 декември избори подкрепата за консерваторите е 43 на сто, което се равнява на спад с 2 на сто спрямо предишната седмица. Подкрепата за лейбъристите е 30 на сто, без промени.

Подкрепата за проевропейските Либерални демократи е нараснала с пет на сто, достигайки 16 процента, показва проучването.

Очаква се след изборите премиерът Борис Джонсън да разполага със значително мнозинство, според проучване на фирмата за анализи Datapraxis, цитирано от The Sunday Times. Консерваторите вероятно ще получат 349 места в Камарата на представителите, с 57 повече отколкото в момента, показва създаден от фирмата модел. Лейбъристката партия може да очаква да загуби около 30 от депутатите си, оставайки с 213 места.

Другата партия, която ще засили подкрепата си, е Шотландската национална партия, която ще си върне 14 места.

Създаденият модел се основава на информацията от 270 000 разговора с избиратели, извършени от компанията за проучване на общественото мнение ЮГав.

Британската Консервативна партия ще включи в предизборните си обещания ангажимент да внесе до края на годината за гласуване от парламента споразумението с ЕС за Brexit, предаде Ройтерс. Агенцията цитира откъс от речта на Борис Джонсън, която се очаква той да произнесе днес на представянето на програмата на бъдещото консервативно правителство, което ще бъде създадено в случай на изборна победа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още