IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салвини: Санкциите срещу Русия са абсурдни

Италия се противопоставя на идеята за налагане на наказателни мерки срещу държави, които извършват кибератаки

14:07 | 15.10.18 г. 1
<p>
	Матео Салвини. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Матео Салвини. Снимка: Ройтерс

Санкциите срещу Русия са „социално, културно и икономически абсурдни“, заяви италианският заместник министър-председател Матео Салвини, цитиран от Ройтерс.

Лидерът на крайнодясната партия „Лига“ сподели, че е получил един и същ въпрос от редица бизнес лидери в страната – кога ще приключат санкциите срещу Москва? 

Италия се противопоставя на идеята за налагане на наказателни мерки срещу държави, които извършват кибератаки, като с това се цели да ограничат бариерите в отношенията с Москва.

От Апенините неведнъж призоваваха да бъдат снети санкциите срещу Русия, която се превърна в мишена за множество наказателни мерки след кризата в Украйна през 2014 г.

През юни тази година ЕС се съгласи да удължи своите санкции срещу Москва, които засягат редица сектори в страната, включително финансовия и енергийния.

Според Рим тези санкции вредят на търговията на италианските компании с Русия.

Очаква се в сряда Матео Салвини да отпътува към Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 5
khao
преди 5 години
не че му дреме, ама нали сега трябва да се дърви на ЕС и за това е готов да навреди на Италия и на всички нормални около него ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още