IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Brexit е близо

Служител, запознат с преговорите, сподели, че Мей няма навика да събира кабинета, за да им съобщава подобни новини и затова го е направила в кратко съобщение

22:35 | 11.10.18 г.
<p>
	Британският премиер Тереза Мей,&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Тереза Мей, Снимка: Ройтерс

Историческата сделка за Brexit между Великобритания и Европейския съюз (ЕС) е близо, заяви в съобщение, адресирано до членовете на своя кабинет премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей четвъртък вечер.

Министрите от кабинета на Мей, информирани за развитието на споразумението за излизането на страната от блока, казаха пред медиите, че ирландският „предпазен механизъм“ е близо до своето установяване, съобщава Ройтерс. 

Служител, запознат с преговорите, сподели, че Мей няма навика да събира кабинета, за да им съобщава подобни новини и затова го е направила в кратко съобщение.

По-рано през деня бившият британски премиер Тони Блеър заяви, че има 50 на 50 шансове да се проведе нов референдум за Brexit, тък като Мей два ли ще успее да осигури мнозинство за приемане на плановете ѝ в парламента.

„Каквото и да предложи Brexit днес, това ще доведе до значителни икономически щети", заяви Блеър, който бе министър-председател от 1997 до 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още