IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Няма да е краят на света, ако излезем от ЕС без сделка

Британският премиер е на обиколка из Африка

12:31 | 28.08.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей заяви, че и да не бъде сключена сделка с Европейския съюз преди очаквания догодина Брекзит, това "няма да е краят на света", предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Sky News.

Мей каза това по повод твърдението на финансовия й министър Филип Хамънд от миналата седмица, че излизането от ЕС без сключена сделка ще навреди на финансите на Великобритания, коментира БТА.

Министър-председателят използва фраза от становището на Световната търговска организация, че излизането на Великобритания от ЕС без споразумение "няма да е просто разходка в парка", но няма и да е "краят на света", отбелязва Скай нюз.

Напът за Африка Мей заяви още, че сключването на лоша сделка с ЕС ще бъде по-лошо от липсата на такава.

Тереза Мей пристигна днес в южноафриканския град Кейптаун, където ще се срещне с президента на Южна Африка Сирил Рамапоса, предаде Асошиейтед прес.

В рамките на африканската си обиколка Мей ще посети още Нигерия и Кения. В Кейптаун заедно с Мей пристигнаха и 29 ключови британски бизнесмени.

След пристигането си Мей заяви, че иска до 2022 г. Великобритания да се превърне в най-големия инвеститор в Африка сред страните от Г7, предаде Франс прес. 

Още за Brexit четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 14 rate down comment 1
redcretin
преди 5 години
Ми права е, край е само за UK.ирландия и шотландия ще се отделят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 12
Иван Митев
преди 5 години
Великобритания не страда фатално дали е или няма да е член на Европейския съюз.Сега във Великобритания понасят щети, защото нейната Централна банка работи без защита срещу щетите от нямането на пълна икономическа стойност на паунда.Наличната грешка подсигурява възникването на катастрофална стопанска криза във Великобритания.Спасението на Великобритания е възможно само със защита срещу щетите от нямането на пълна икономическа стойност на паунда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 4
dakl
преди 5 години
С това интервю анголосаксите за първи път официално заевяват , че вече смятат ЕС не за съюзник, а за опасен конкурент ,с който трябва обезателно да се разправят , ако искат да продължи още няколко десетилетия тяхното доминиране в света!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 2
BobyB
преди 5 години
Нямало проблем от твърд Брекзит докато обикаля Африка. Това някакво послание към англичаните ли е? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още