IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Във Великобритания можем да практикуваме вярата си без страх

В коледното си послания тя призова съгражданите си да си спомнят за християнското си наследство и да се радват на религиозните си свободи

13:37 | 24.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей призова британците на Коледа да си спомнят за християнското си наследство и да се радват на религиозните си свободи, предаде DPA.

"Нека се гордеем с християнското си наследство и увереността, която то ни дава, за да гарантираме, че във Великобритания можем да практикуваме вярата си без проблеми и страх", каза тя в коледното си послание, което бе разпространено днес.

"Нека днес си спомним за тези по света, които са лишени от тези свободи - от християните в някои части на Близкия изток до ужасното преследване на мюсюлманите рохинги", заяви Мей, чийто баща е бил англикански пастор.

За разлика от миналата година тя не спомена поляризиращия въпрос за излизането на Великобритания от ЕС, който доминираше нейното управление, но призова британците "да са уверени и единни в общите ценности, споделяни от всички тях".

Мей даде висока оценка на работата на службите за спешно реагиране, включително за реакцията им при терористичните атаки в Лондон и Манчестър тази година и пожара в сградата "Гренфел тауър" в британската столица, при който загинаха десетки хора.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още