IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече са събрани 200 хил. подписа в подкрепа на инициативата "Доходен съюз"

Идеята беше представена от български и унгарски политици

14:46 | 02.02.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Вече са събрани  200 хил. подписа в подкрепа на инициативата "Доходен съюз", която беше представена в парламента от депутати от Обединените патриоти (ОП) и от унгарската партия "Йоббик".

Инициативата цели изравняване на доходите в Централна и Източна Европа с тези в Западна, обясни Юлиан Ангелов от ОП, цитиран от БТА. 

По думите му темата трябва да стане приоритет за Европейския съюз, за да може младите хора да остават да работят в родните си страни, вместо да търсят препитание в чужбина. За да бъде разгледана темата в Европейския парламент е необходимо събирането на 1 млн. подписа до май.

Кампанията се води в 27 държави от ЕС. Събраните досега 200 хил. подписа са на граждани от 25 държави, заяви Мартон Гьонгьоши, зам.-председател на парламентарната група на партия "Йоббик" в унгарския парламент. Търсим подкрепата на всички политически партии, граждански организации и профсъюзи, отбеляза унгарският политик.

Той каза, че вчера представители на партията са се срещнали с ръководството на КТ "Подкрепа" и са получили разбиране и подкрепа за инициативата. Трябва да престане политиката на евтина работна ръка, каза още Гьонгьоши.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
Иван Митев
преди 6 години
Обединените патриоти не зачитат допусканото пренебрегване на вредното влияние от парите. При запазването на тази грешка всяка политическа инициатива е с осигурен провал.Същественото за политически успех е прилагането на защита срещу вредното влияние от парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Hilti
преди 6 години
Извинявам се ако линковете не са позволени, но искам да добавя линк и за онлайн подписката за равни заплати в Европейския съюз - https://ec.europa.eu/citizens-initiative/33/public/#/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още