IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple свива целите си за производството на iPhone X?

Причината са слабите продажби на флагмана по Коледа, твърди източник

14:25 | 29.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple е уведомила своите поддоставчици, че ще намали наполовина целта си за производството на iPhone за първото тримесечие до около 20 млн. бройки, писа японският ежедневник Nikkei, позовавайки се на свой източник.

Свиването на производството е свързано с по-слабите от очакваното продажби по време на коледния сезон в Европа, САЩ и Китай, допълва изданието, цитирано от Ройтерс.

В статията се посочва, че се очаква Apple да достигне производство на 30 млн. единици за по-евтините модели като iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone 7.

Apple Japan е отворила на запитването за коментар на Nikkei, като е заявила, че трябва да потвърди подробностите с централата.

Ройтерс не е успяла да се свърже с централния офис на Apple в САЩ за коментар извън обичайното работно време. 

В резултат от новината акциите на компанията минаха на червена територия преди старта на днешната борсова търговия в САЩ. Книжата понижиха стойността с 0,5%. 

Припомняме, че iPhone X беше представен през септември, но се появи на пазара през ноември 2017 г., а пазарната му начална цена е 999 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още